onsdag 23. februar 2011

Lotus

I mange år har eg hatt lyst å tatovere ein lotusblomst nederst på korsryggen. Men med så mange andre ting eg har hatt lyst til, så har det det blitt med tanken. Eg er synes det er er vakker blomst, og med ein symbolikk som eg kan identifisere meg med.
Meir om symbolikken straks.Eg er nok litt alternativ, eg er opptatt av åndelig utvikling. Eg trur på menneske si ibuande kraft. Eg trur på ting eg ikkje kan sjå, men som eg kan føle. Mange føler motstand med ein gong dei høyrer om slikt, for meg er det omtrent like spesielt som ei skive med brunost. Det er ein del av meg, på samme måte som frykt, kjærlighet (mange som ikkje liker å snakke om det heller), jobb og familie. Ja, det måtte ei livskrise til før eg tok det heilt til hjarte - samtidig ser eg at det har vore med meg heile livet.Så var det lotusen då.
Lotusen veks med røttene i gjørma, stammen veks opp gjennom vatn og ender opp i ein vakker blomst som strålar mot sola. I buddistisk lære har ein tatt med seg lotusen sin vekst som eit viktig symbol på mennesklig utvikling. Det startar med materialismen (gjørma), gjennom vatn av erfaring og videre inn i solskinn av opplysning.
Lotusblomsten kjem i fleire fargar og kvar farge spelar vidare på symbolikken. Det får googlast. Eg vil ha ein blå eller rosa på ryggen.


Klikk på bildene for kilde.

4 kommentarer:

 1. DO IT!

  ... og igjen: så fantastisk bra skrive, og fantastisk bra blogg! Vart spesielt glad over det du skreiv om å tru på det ein ikkje kan sjå. For min del var det ei livskrise som TOK det, og eg har enno ikkje funne heilt tilbake. Til det eg trudde - kjende - så veldig som barn/tidleg tenåring. Saknar det veldig.

  SvarSlett
 2. Du skriver så fint. Selv er jeg en troende tviler for å si det sånn. Litt skeptisk - men også litt fascinert. Livskrise har satt sine spor også hos meg, men kanskje den motsatte veien. Har likevel respekt for at andre mener det motsatte.
  Vakre bilder av lotusen. Det er en veldig vakker blomst. Jeg falt veldig for det siste jeg da - lyset er jo overjordisk i det bildet der!

  SvarSlett
 3. Den blå lotusen var heilt aldeles nydeleg! Likte elles samanlikninga med brunost. Slik føler eg også det! Lukke til med tatoveringa!

  SvarSlett
 4. en opplyst lever og holder til i tanken (hevet) over tankene. det er en annen bevisthetstilstand og en annen frekvens enn de fleste og normalt her på jord. det er en hard vei og innebærer mye ansvar og hardt arbeid. svært få er klare for å ta den veien og ikke alle er beredt til å ta den veien kun med visdom bare etter et liv. Gud har gjennom alle tider sendt slike soldater hit til jorden for å ta den oppgaven for de utgjør en funksjon som er viktig for hele menneskeheten og tjener ikke kun seg selv

  SvarSlett